Els jardins sostenibles són un concepte molt actual que tenen com a objectiu conservar més el nostre medi ambient reutilitzant elements que rebutgem i donant-li un altre ús diferent però igual eficaç. Un d’aquests elements són els palets. Els palets són unes safates que serveixen de suport per transportar una càrrega concebuda per ser manipulada pels carretons elevadors o transpalets.

DSC_0380

Doncs bé, els palets també són reutilitzats en els jardins sostenibles donant-los l’ús de: bé jardins verticals o bé de mobiliari d’interior o d’exterior. També es poden utilitzar per crear mobiliari, jardineres, jardins verticals, petits horts, petites taules de jardí o fins i tot tarimes d’exterior.

Pel que fa, als jardins verticals els palets es poden reutilitzar per crear uns suports on col·locarem les nostres plantes. El procés és senzill i amb prou feines requereix eines, tant sol escollir les plantes adequades, i obtindrem un element doblement ecològic, meitat jardí vertical, meitat palet reciclat. Només necessites uns palets, lona plàstica de jardineria per cobrir la part posterior (i així subjectar la terra), escata per a la fusta, subjecció (grapes, claus…) per a la lona, terra i plantes. D’altra banda també es pot utilitzar només com a suport per les plantes.

Aquestes opcions de reciclatge són molt originals i li donen un toc més rústic a la nostra llar o jardins, fent que la vida de les fustes sigui més llarga.

_DSC0071

Com poden observar les opcions per crear jardins sostenibles són moltes i molt eficaç. Només hem de tenir una mica de creativitat i paciència per començar a crear. Des de Naturalia Jardiners us animem a crear peces amb palets reciclats. Estem segurs que us donaran molt bons resultats. Recurdeu un últim consell: són mobles als quals se’ls pot afegir una coberta impermeable per als casos en què estiguem prop de piscines o per pura protecció contra la pluja.