Amb el canvi de temps, una de les principals amenaces per al creixement i manteniment de les plantes són les baixes temperatures. És per això que l’equip de Naturalia Jardiners empresa especialitzada amb la construcció i manteniment de jardins sostenibles presenta un conjunt de recomanacions per tal que les teves plantes no pateixin les conseqüències negatives de les èpoques més fredes de l’any.

Recomanacions per un bon manteniment de jardins sostenibles:

1.Col·loca les plantes de test a l’interior
Porta les plantes mes càlides que tens a l’exterior a dins de casa, protegint-les així de les baixes temperatures. Un cop dins, situa-les aprop de les finestres segons les seves necessitats solars i lluny de productes de ventilació, ja que es poden assecar i acabar morint.

2.Utilitza triturat forestal com a aïllant i reservori
Utilitza el triturat forestal (mulch) per retenir la calor i la humitat del sòl. En més d’un cas, les baixes temperatures no són les causants dels danys que pateixen les plantes, si no el cicle de congelació i descongelació que afecta al sòl i fa que aquest rebutgi a la planta. És per això que, aplicant una capa de triturat forestal s’evitaran aquests problemas i fomentaras els reservoris d’insectes i “altres bestioletes”.

3.Cobreix les plantes
Amb un plàstic de bombolles o amb un geotextil cobreix les plantes i evita que l’aire fred entri en contacte directe amb elles. Durant el dia però, és important deixar que la llum arribi a la planta perquè aquesta no s’asfixiï.

4.Redueix el reg de les plantes
Tenint en compte que les necessitats de humitat de les plantes en aquestes èpoques és menor, és important reduir la quantitat de reg així com també, garantir que el sòl tindrà un bon drenatge.

5.Crea microclimes
Agrupa les plantes al costat d’una paret per protegir-les de les altes temperatures creant així, microclimes de bona humitat i temperatura.

Seguint aquestes recomanacions evitaràs que les baixes temperatures afectin el creixement de les teves plantes i podràs mantenir i veure créixer les teves plantes tot l’any.  Qualsevol dubte o pregunta la pots adreçar a Naturalia Jardiners empresa especialitzada amb la construcció i manteniment de jardins sostenibles.

Contacte >>